Bliv tidsrealist

De fleste af os kender følelsen af at ønske, der var flere timer i døgnet. Følelsen af utilstrækkelighed, når vi mulitasker os gennem hverdagen og forsøger at nå den tilsyneladende uendelige bunke opgaver, der konstant hober sig op. 

Selvom det virker uundgåeligt, når man står midt i hverdagens hamsterhjul, er der en anden måde at strukturere sin tid. Hverdagen skal ikke være et kapløb med uret, hvor du konstant kæmper med en hårdtpresset kalender, for så misser du også alle de små lykkeglimt, der gemmer sig på en helt almindelig tirsdag. Men det kræver, at du behandler din kalender med omtanke og lærer at være tidsrealist i stedet for -optimist.

Bliv tidsrealist:

  • Planlæg dagelige pauser. Læg eksempelvis 30 minutter ind i din kalender mellem hvert møde eller gøremål, og fyld dagen med små tidslommer, hvor du kan koble af et øjeblik.
  • Notér ud fra hvert af dine to-do-punkter, hvor lang tid, du tror, tingene vil tage dig. Når du har udført opgaven, kan du derefter skrive, hvor lang tid du reelt har brugt på opgaven. Dette kan være en øjenåbner, og hjælpe dig med at blive mere realistisk fremover.
  • Bed om hjælp! Hvis du føler dig presset, kan du udfordre dig selv i at finde 3 opgaver på din to-do-liste, som du kan bede om hjælp til. Måske børnene kan lægge tøj sammen, imens de ser Ramasjang? Måske din veninde vil køre forbi supermarkedet på vejen og købe de sidste få ingredienser til jeres middag? Måske din kollega hurtigere og bedre vil kunne løse en opgave, som du skal bruge mange timer på?
  • Overvej, hvad der virkelig betyder noget for dig. Fokusér på disse ting, og giv dig selv lov til nogle gange at springe over, hvor gærdet er lavest, i stedet for at bruge tid på noget, der ikke har betydning for din livskvalitet. 

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de publiceres