3 tips til at skabe mere tid

Savner du mere overskud, tid og nærvær i dagligdagen? Så har vi både en god og en dårlig nyhed til dig: Du vil aldrig få foræret mere tid. Og du får ikke mere tid i næste uge, efter næste deadline, eller i det nye job. Døgnet har altid 24 timer, og det er vores opgave at få det bedste ud af dem. Den gode nyhed er, at du ændre på dit forhold til tid, så timerne ikke smuldre mellem dine fingrene. Ved at bruge dine 24 timer med omtanke og øve dig i at være til stede, der hvor du er, bliver hvert minut pludseligt mere magisk. 

  1. Hvad er vigtigt for dig? 
    Brug en dag din kalender til at skrive ned, alt hvad du foretager dig. Alt fra indkøbsture til de 20 minutter du bruger på at scrolle instragram i sofaen. Tag dagen efter en pen og inddel det hele i to lister: Det, der betyder noget for dig, og det, du bruger tid på, men som ikke er vigtigt for dig. 

  2. Erkend, at du ikke kan gøre det hele
    Du hverken kan eller bør kunne alt. Kig på din liste over ting, du bruger tid på, men som ikke betyder noget for dig. Overvej, om du kan bede om hjælp til nogle af disse opgaver, om du helt kan undlade dem, eller om de kan gøres lettere (fx kan indkøb klares online, så maden leveres til døren).

  3. Øv dig i at være tilstede NU
    Der vil være nogle ting på din liste, som du ikke kan undgå, selvom du ikke nyder dem. I stedet for at stresse over dem eller blive frustreret, kan du øve dig i, at være til stede i nuet. Når vi ikke er tilstede nu men lever i vores hoveder, misser vi alle de små ting, der gør hvert øjeblik til noget særligt. Brug dine sanser (lyt, se, smag, duft), selv når du står i køen i supermarkedet, og øv dig i at møde menneskerne omkring dig med omtanke. 

 

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de publiceres