Bliv mere produktiv med disse tre tips

Det er aldrig fedt at have så travlt, at man føler sig stresset. Alligevel kan vi ikke undgå, at vi i nogle perioder af livet vil opleve, at to-do-listen vokser sig evigt lang. Hvis du står midt i eller går en af disse travle perioder i møde, håber vi, du og dit stressniveau vil finde glæde af disse tre tips, der hjælper dig med at få opgaverne løst bedre og hurtigere - helt uden at du mister overblikket. 

  • Find ud af, hvornår du er mest effektiv – og udnyt det!
    Har du nemt ved at stå tidligt op om morgenen, eller føler du dig mere inspireret og skarp, når solen går ned? Udnyt de tidspunkter, hvor du får du et boost af kreativitet og energi, ved at skabe en rutine, der giver dig arbejdsro på disse tidspunkter. Begynd eksempelvis at stå en time tidligere op end resten af familien, og hellig denne time til din produktivitet.
  • Lav en prioriteret (og realistisk) to-do liste
    Stil dig selv spørgsmålet: Hvis jeg kun kunne færdiggøre én ting i dag, hvad skulle det så være? Start her, og forsøg ikke at påbegynde andre opgaver, inden du har færdiggjort den første og vigtigste. Lav gerne en prioriteret to-do liste for den følgende dag, inden du går i seng. List først de 3 opgaver, du vil (og skal) løse på dagen, og sørg for, at det er realistisk at nå dem alle tre. Dagen efter ved du, hvilke opgaver du skal fokusere på, og kan dermed bedre bevare fokus. 
  • Arbejd koncentreret og hold pause
    Prøv at sætte et ur på 20 minutter, når du går i gang med en opgave. Indtil uret ringer skal du fordybe dig 100% i det, du foretager dig, men når tiden er gået, kan du holde en 10 minutters pause. Her kan du lave en kop kaffe, scroll gennem instagram og fylde dit energilager op, inden du igen gentager processen, indtil opgaven er løst. På denne måde får du 40 minutters koncenteret arbejde på en time, og selvom det måske lyder af meget med 20 minutters pause, er det langt mere effektivt end at skifte mellem opgaver og blive distraheret af sociale medier og Buzzfeed-videoer hvert 5 minut. 

Læg en kommentar

Kommentarer skal godkendes, før de publiceres